0
Ωφελούμενοι

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την υλοποίηση της Δεύτερης Ημερίδας/ Εργαστήριο Δικτύωσης Ωφελούμενων με Εργοδότες & Επιχειρήσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου για την Απασχόληση «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η  δεύτερη Ημερίδα/Εργαστήριο Δικτύωσης Ωφελούμενων με Επιχειρήσεις & Εργοδότες από το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 Η Ημερίδα/Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διασύνδεση και γνωριμία των Επιχειρηματιών της πόλης μας με τους άνεργους ωφελούμενους του Προγράμματος και την πιθανή απορρόφηση τους σε μελλοντικές ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων και επιχειρηματίας της πόλης, κος Γιώργος Πατίστας, και η κα Ρούλα Μακρυγιαννάκη, ιδιοκτήτρια καταστήματος, όπου και συζήτησαν με τους άνεργους ωφελούμενους θέματα τα οποία αφορούν άμεσα τη σημερινή αγορά εργασίας.  

Πιο συγκεκριμένα, στο εργαστήριο υλοποιήθηκαν στρογγυλά τραπέζια, καθώς αναπτύχθηκε διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων, με τους άνεργους ωφελούμενους να μοιράζονται εμπειρίες και ανησυχίες σχετικά με τις δυσκολίες απορρόφησης σε θέσεις εργασίας και με τους επιχειρηματίες να απαντούν σε κάθε προβληματισμό.

Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους άνεργους ωφελούμενους, οι οποίες σχετίζονταν με τη δομή των βιογραφικών και με τα σημεία που σαν εργοδότες δίνουν έμφαση, ενώ ανέφεραν ποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας θεωρούν σημαντικά σε έναν εργαζόμενο.

Ακόμη, παρότρυναν αρκετά τους ωφελούμενους εκφράζοντας τη στήριξη τους, καταγράφοντας τις προτάσεις τους για βελτίωση της τοπικής αγοράς και καλώντας τους σε μία πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Τέλος, δόθηκαν βιογραφικά σημειώματα από το σύνολο των ωφελούμενων στους  επιχειρηματίες, πραγματοποιώντας οι τελευταίοι συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για κενές θέσεις εργασίας.

Τον συντονισμό του Εργαστηρίου Δικτύωσης είχε η κα Μπότση Τζωρτζίνα, Σύμβουλος Πληροφορικής & Επιχειρησιακών Συστημάτων του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο του Έργου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε άνεργους πολίτες που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία και ιδιαιτέρως σε νέους & ευπαθείς ομάδες.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»), από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00

Α’ ΚΑΠΗ

Δ/νση: Κλεισούρας 2 & Ν. Πλαστήρα,  Άγιοι Ανάργυροι.

Τηλ: 6942 771012

Ιστοσελίδα: www.sympratto.gr

email: ,