0
Ωφελούμενοι

Απολογιστικό ΔΤ τρίτου Εργαστηρίου Δικτύωσης

ΘΕΜΑ: Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την υλοποίηση της τρίτης Ημερίδας / Εργαστηρίου Δικτύωσης Ωφελούμενων με Εργοδότες & Επιχειρήσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου για την Απασχόληση «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το τρίτο Εργαστήριο Δικτύωσης Ωφελούμενων με Επιχειρήσεις & Εργοδότες από το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε συνεργασία με την εταιρεία Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα με θέμα: «Ανάπτυξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και Soft Skills (Επικοινωνιακές Δεξιότητες)».

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προαγωγής Υγείας κ. Νίκος Παντελιάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τα οφέλη του έργου«ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»,  η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αγγελική Οικονομοπούλου και η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Νατάσα Κεντεμποζίδου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέας Πετρόπουλος -Εκπρόσωπος της Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα και κεντρικός ομιλητής- , αναφέρθηκε αναλυτικά στις σημαντικότερες δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχει ή/και να διαθέτει ένα άτομο στον χώρο εργασίας του, δίνοντας έμφαση στα εξής:

  • Ικανότητα ανάλυσης κι επίλυσης προβλημάτων (problem – solving skills)
  • Επικοινωνία (effective communication skills)
  • Ιεράρχηση προτεραιοτήτων και οργάνωση (task priority)
  • Διαχείριση πίεσης (pressure control)
  • Ηγετική Ικανότητα (leadership)
  • Συνεργασία (team spirit)
  • Δημιουργικότητα (creativity)

Τέλος, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να παραθέσουν απορίες και ερωτήσεις σχετικές με τα όσα παρουσιάστηκαν και αναφορικά με την εργασία και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν  δύο συνεντεύξεις μεταξύ ωφελούμενων και ιδιοκτήτη επιχειρήσεων για κάλυψη θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο του Έργου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε άνεργους πολίτες που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία και ιδιαιτέρως σε νέους & ευπαθείς ομάδες.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»), από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Δ/νση: Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα,  Άγιοι Ανάργυροι.

Τηλ: 213 2039920, 6942 771012

Ιστοσελίδα: www.sympratto.gr

email: ,