0
Ωφελούμενοι

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου του Βιωματικού Εργαστηρίου (workshop), με θέμα την «Φιλία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και το Πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»,  το Βιωματικό Εργαστήριο (workshop) με θέμα την «Φιλία».

Αναλυτικότερα, έγινε αναφορά στο πώς επιδρά στο άτομο η σχέση που είχε ως παιδί με το οικογενειακό του περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα με τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια αλλά ακόμα και στο πώς επηρεάζει η σχέση των γονέων μεταξύ τους στην επιλογή των σχέσεων που κάνουν τα άτομα στο μέλλον.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν διάφοροι τύποι μιας υγιούς – αμοιβαίας φιλίας ή «ψευδοφιλίας», ενώ επισημάνθηκαν χαρακτηριστικά, συναισθήματα και συμπεριφορές που συμβάλλουν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη της φιλίας.

Στο τέλος της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε Βιωματική Άσκηση με τίτλο: «Θα πήγαινες με τον εαυτό σου εκδρομή; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, γιατί;» όπου ο κάθε ωφελούμενος εξέφρασε ανοιχτά τις σκέψεις του.

Στην προαναφερθείσα δράση έλαβαν μέρος συνολικά 10 ωφελούμενοι του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Συντονίστρια της ομάδας ήταν η κ. Δάρρα Μαρία, Κλινική Ψυχολόγος – Σύμβουλος Απασχόλησης του έργου.

Στο πλαίσιο του Έργου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε άνεργους πολίτες που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία και ιδιαιτέρως σε νέους & ευπαθείς ομάδες.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»), από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Δ/νση: Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα,  Άγιοι Ανάργυροι.

Τηλ: 213 2039920, 6942 771012

Ιστοσελίδα: www.sympratto.gr

email: ,