0
Ωφελούμενοι

Δελτίο Τύπου Απολογιστικό 2ου Εργαστηρίου FollowUp

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων και το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»), το 2ο Εργαστήριο (Workshop) Follow Up, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων.

Αναλυτικότερα, αναφέρθηκαν τα εμπόδια που συναντούν οι ωφελούμενοι στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας, οι πτυχές που τους δυσκόλεψαν στην αναζήτηση εργασίας και ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για τα ζητήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία της πιθανής επιλογής/επαφής τους από τους εργοδότες.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι που βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος, παρέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία σχετικά με τη διαδικασία εύρεσης εργασίας ενώ ανέφεραν όσα αξιοποίησαν από την εκπαίδευση που είχαν λάβει μέσω του workshop.

Στο τέλος της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε Συμβουλευτική από τη Σύμβουλο Απασχόλησης, στους τομείς που δυσκόλεψαν τους ωφελούμενους.

Στο προαναφερθέν Εργαστήριο, συμμετείχαν 16 ωφελούμενοι του προγράμματος προερχόμενοι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων – Καματερού, από συνολικά 3 groups ενήλικων μαθητών.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν η κα Παντελάκη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος Απασχόλησης και η κα Μπότση Τζωρτζίνα, Σύμβουλος Πληροφορικής & Επιχειρησιακών Συστημάτων του Έργου.  

Στο πλαίσιο του Έργου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε άνεργους πολίτες που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία και ιδιαιτέρως σε νέους & ευπαθείς ομάδες.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

Συμβουλευτικό Κέντρο για την Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ»), από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Δ/νση: Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα,  Άγιοι Ανάργυροι.

Τηλ: 213 2039920, 6942 771012

Ιστοσελίδα: www.sympratto.gr

email: ,